Výměnná setkání KŽC nově na Smíchově

12.1.2011 Praha

Již 22. rokem pořádá Klub železničních cestovatelů tradiční Výměnná setkání (lidově řečené burzy) pro sběratele předmětů se železniční tématikou. V poslední době se konaly v Praze na Masarykově nádraží. Nyní však z důvodu narůstajících cen za pronájem tamního kulturního sálu a také díky jeho malé kapacitě, zejména v oblasti prodejních stolů, hledal Klub železničních cestovatelů prostory nové.

Proto se od 22. ledna 2011 budou pravidelná Výměnná setkání konat v kulturním sále železniční stanice Praha-Smíchov! Tím vycházíme vstříc zvyšující se poptávce po větším sále ze strany prodejců a současně tím i zajišťujeme dlouhodobou ekonomickou udržitelnost těchto akcí.

Celkově je toto rozhodnutí vedeno snahou po nalezení kompromisu mezi velikostí sálu (v počtu nabíze Jelikož jsme drželi ceny na stejné úrovni přes dva a půl roku a nájemné za sál mezitím stouplo o cca 25 %, zvyšovaly se i ceny energií, byli jsme nuceni zvednout vstupné a poplatek za nájem stolů. Už rok a půl nám výběr poplatků nekryl ani náklady a to nemohlo trvat dlouhodobě. Pro prodejce přesto přicházíme s nabídkou slevy v podobě předplacení až 4 různých Výměnných setkání v roce 2011 dopředu. Důvěru prodejců v tyto akce tím oceníme mírnějším nárůstem ceny.

A kudy na „burzu“ nově? Přístup na Výměnná setkání do kulturního sálu ve 2. patře ŽST Praha-Smíchov je z autobusového nádraží vedle Policie ČR. Dostupnost je možná vlakem, metrem (linka B), tramvají (číslo 4, 12, 14, 20) či autobusy pražské MHD.

Nejbližší termín Výměnného setkání - nově již na Smíchovském nádraží - bude 22. ledna. Další termíny v 1. pololetí jsou tyto: 12. února, 5. března a 9. dubna. Vždy od 7:00 do 11:30.

Pokud si budete chtít rezervovat stůl, či se zeptat na jakékoliv další informace ohledně konání Výměnných setkání, kontaktujte prosím jejich organizátora, pana Lukáše Vernera na telefonu 606 366 199, či e-mailem na vymset@kzc.cz. Těšíme se na vaši návštěvu již 22. ledna 2011!

Foto: 115