Oživení nostalgické dopravy v Jizerských horách

12.10.2012 Tanvald

Dne 29.9.2012 brázdila jizerskohorskými tratěmi třívozová souprava motorových vozů ř. 831 a vloženého Bixu. Projela nejkrásnější tratě v regionu a připomněla na mnoha místech jizerskohorského pohoří, že význam provozu pravidelných nostalgických vlaků pro veřejnost je počinem čestným a ušlechtilým.

Přeplněná souprava spokojených cestujících na Tanvaldsku vezla ten den i politickou reprezentaci Libereckého kraje v čele s hejtmanem Eichlerem a jeho týmem spolupracovníků, kteří v uplynulých 4 letech reprezentovali Liberecký kraj. Je pochopitelné, že vzácnou návštěvu na palubě přivítal i ředitel KŽC Doprava p. Augusta, který věnoval hostům na palubě pozornost v podobě výkladu o historii železniční soustavy na Liberecku. Příjemné setkání v pracovní atmosféře doplnila nabídka restauračního vozu Bixovna, kde se neustále tísnily davy lidí lačných nymburského ležáku na čepu nebo chutných klobás od řezníka v Posázaví. Na své si přišli i železniční fotografové, kteří fotošotili krásné motoráčky všude, kde se dalo. Není divu; podobnou soupravu, bohužel, na Tanvaldsku jen tak není vidět a i přes přání místních obyvatel ji jen tak někdo zase nevypraví v důsledku nedostatku provozuschopných vozidel trakce 8XX a 0XX.

Přinášíme vám malou retrospektivu z Jizerských hor a to pro potěchu oka i duše sérii snímků z jízdy předmětného vlaku po tratích 036,035 a 030. Věříme, že v tomto čase nevlídného počasí najde vaše oko útěchu v podobě vzpomínek na hezký podzim a aktivní provoz nostalgie v Libereckém kraji, např. dne 29.9.2012

Foto: 288