Podřipák vyjel, náměstek hejtmana zahájil provozní sezonu v Ústeckém kraji

10.6.2014 Roudnice nad Labem

V sobotu 7.6. slavnostně zahájil provoz Podřipského motoráčku náměstek hejtmana Ústeckého kraje dr. Rybák. V doprovodu ředitele KŽC Doprava se svezl z Roudnice přes Straškov a Libochovice do Lovosic. Oba představitelé pojali zahájení i jako rodinnou akci a tak jízda byla nejen formální záležitostí, ale i klidným odpočinkem s rodinnou pohodou.

Během jízdy se rozebírala témata nad míru žhavá: m.j. jak dál koncepčně postupovat v oblasti podpory provozu železniční dopravy na málo vytížených tratích. Krásnou krajinu Poohří kolem Mšeného – lázní a Budyně si všichni vychutnali pohledem z okna i snídaní podávané v muzeu Podřipska a Českého Středohoří na kolejích a to ve voze Bixeum (Bix – muzeum = Bixeum), z nějž byly nádherné vyhlídky na okolí dráhy, kterému vévodí z jedné strany majestátný Říp a z druhé strany zřícenina hradu Hazmburk.

První sobotu dvouvozová souprava 831-168 a Bix 557 svezla 108 cestujících. Krásná čísla ve vazbě na panující tropická vedra.

Podřipský motoráček bude vybrané dny jezdit krom běžných sobot i v neděli a to tehdy, bude-li v regionu pouť v tom kterém městě. Prostudujte si aktuální JŘ např. na idos.cz nebo zde.

Foto: 383