Kouřimka a Zásmukanda 28.6.2014 ožijí velkou železniční parádou

21.6.2014 Bošice

Zásmuckým lokálkám, jejichž patronem a ochráncem de facto a z dílem de jure KŽC je, nadělíme v předvečer zahájení pravidelné vlakové dopravy, bombastický dárek, kterým připomene jejich důležitost a smysluplnost.

Protože patříme na Pečecku, Kouřimsku a Zásmucku k tradičním subjektům zabezpečujícím provoz historických vlaků, uspořádáme velký železniční rendes vous v Bošicích. Jsme si vědomi naší odpovědnosti vůči tratím, obcím i městům a víme, že jsme takovými kmotry obou lokálek a dlouhodobě tratím 012 a 013 přinášíme užitek např. provozem pravidelného Podlipanského motoráčku.

Centrum oslav bude v Bošicích; na tratích budou celodenně jezdit různé variabilní soupravy připomínající různá historická období minulého století. K viděnou budou vozidla ze sbírek KŽC, na trať vrátíme na chvíli plný život, jako tomu bylo kdysi před desítkami let. Mladé generaci ukážeme, jak vypadá pořádná oslava s pořádnými vlaky, pro fotografy budeme mít připraveny zajímavé fotofleky, kde budou moci zvěčňovat udržované provozní soupravy z různých období XX.století.

Již přes 1 měsíc připravují týmy odborníků z KŽC, ROPIDu, SŽDC a ČD zvláštní koncept dopravy na sobotu 28.6. Celý den se bude jezdit podle zvláštního výlukového jízdního řádu, který je v návrhové verzi součástí tohoto čílnku. V Bošiích bude samozřejmě Bixovna s teplou a studenou kuchyní, kde nabídneme základní občerstvení komukoliv, kdo na oslavy zavítá.

Protože nám není osud obou lokálek lhostejný, rozhodli jsme se uspořádat tuto železniční show a přispět k rozvoji kulturního života v na Kouřimsku, Pečecku a Zásmucku.

Jste srdečně zváni. Vaše KŽC.

Foto: 385