Pozvánka na již 3. ročník mezinárodního mistrovství ČR v jízdě pákových drezín

22.8.2014 Děčín

Klub železničních cestovatelů si vás dovoluje pozvat v sobotu 30. srpna 2014 na již 3. ročník mezinárodního mistrovství České republiky v jízdě pákových drezín (MMCRPD), který se uskuteční, jako již každoročně, na vlečce Česko-saských přístavů v Děčíně-Loubí od 10 do 17 hod. Akci pořádá Klub železničních cestovatelů ve spolupráci s panem Františkem Korelem, velkým fanouškem pákových drezín a také samozřejmě za podpory společnosti Česko-saké přístavy s.r.o.

A na co se můžete těšit? Především na závody pákových drezín na ruční pohon. Závodit se bude na trati dlouhé 10 km (po 1,6 km bude vždy obrátka). Závodníci budou z Čech, Slovenska a Německa. K dispozici bude i jedna páková drezína pro návštěvníky, kteří si tak budou moci vyzkoušet jaké to je, jezdit s touto drezínou. Pro návštěvníky bude také přichystáno občerstvení včetně točeného piva. Nebudou chybět ani atrakce pro děti - skluzavka, která bude zdarma.

Návštěvníky bude na vlečku Česko-saských přístavů vozit motoráček řady M 152.0535 zvaný „orchestrion“. Dva páry spojů pojedou z Děčína hl.n. přes Děčín-Prostřední Žleb a Děčín východ dolní nádraží s odjezdy z Děčína hl.n. v 9:10 a 13:10 hod. Projížděči si tak budou moci projet tzv. děčínský triangl. Dále bude v provozu kyvadlová doprava mezi Děčínem východním dolním nádražím a vlečkou Loubí s odjezdy v 9:25, 11:45, 13:33 a 15:15. Podrobný jízdní řád vlaků naleznete na http://www.pakove-dreziny.cz/mapa.html.

Další informace naleznete na http://www.pakove-dreziny.cz a na telefonu 777 321 008. Těšíme se na vaši návštěvu.

Foto: 396