830-180 na Slánsku zaujala

17.12.2015 Slaný

V pátek 11.12. se podíval do Slaného motorový vůz M 262.0180 v rámci vánočního večírku, který uspořádal v prostorách pivovaru Antoš KŽC pro své zaměstnance. V restauračním pivovaru se sešlo kolem 30 (z 60) zaměstnanců KŽC z řad strojvedoucích, vlakvedoucích a administrativy, kteří zrovna neměli službu nebo pohotovost.

Stoosmdesátka v unifikovaném laku budila zaslouženou pozornost. Jak by ne, vždyť se jednalo na Slánsku de facto o jediný vlak vedený zajímavým hnacím vozidelm. I pro fotografy šlo o zajímavost, neboť jak jsme ověřili během jízdy, bylo jich kolem trati jak vos na popadaném ovoci. Jsme rádi, že jsme se vnějším barevným lakem strefili veřejnosti do vkusu a je vidět, že tzv. unifik je něco, co na vozidlech už dlouho chybělo.

Vánoční večírek proběhnul od oběda do večerních hodin. Nechyběla objednaná živá hudba, jako welcome drink zaměstnavatel objednal účastníkům večírku vlajkovou loď tohoto pivovaru – polotmavého Tlustého netopýra, který se během večera ukázal jako jediný pitelný vzorek, neboť ostatní piva byla z hlediska kvality účastníky pivní degustace hodnocená jako podprůměrná piva, která věřme byla pouze „špatně ošetřena“. Bohužel celou atmosféru pokazilo chování personálu restaurace, kdy se celý den točila piva ošizená o 1 cm pod rysku. Další ostudou byly ceny vyšší než v Praze a tak jsme usoudili, že na Slánsku bude vyšší kupní síla obyvatelstva, než v hlavním městě. Bohužel reklama pivovaru Antoš prezentovaná v odborném časopise Pivo, Beer & Ale dalece předchází tištěným slovem nebo placenou reklamou svojí pověst a skutečné provedení a chuťový zážitek na místě byl o poznání slabší a skromější.

Foto: 482