KŽC pořídil Karosu C 934

27.11.2017 Praha

KŽC koupil autobus, který projde dílnami a stane se taktéž „retro“ vozidlem.

Rozhodli jsme se zachránit vůz, který by u předchozího dopravce kvůli přísným standardům PID pravděpodobně skončil v autobusovém nebi. A tak jsme přispěchali na pomoc už i autobusu. Jedná se o první gumokol ve sbírkách KŽC a bude sloužit především jako NAD (náhradní autobusová doprava) za vlaky KŽC Doprava, které budou muset být odřeknuty nebo nahrazeny autobusem kvůli výlukám. Záměrem nákupu autobusu, který je tak trochu netypický pro železničního dopravce, je být soběstačný se vším a zabezpečit pro objednatele nasmlouvané výkony v plné kvalitě.

Autobus odjede dne 3.12.2017 ráno z Prahy a do Zlína přijede podle jízdního řádu v 16:59 v rámci zvláštní šotoakce pro autobusové fanoušky. Na tuto akci je možné se hlásit /přihlášky/ a rezervovat si místo na adrese: pumpkin756@gmail.com . Zvláštní jízda autobusu z Prahy do dílen ve Zlíně určená pro šotouše je za 300 Kč a trasa povede mimo dálnice. Cestou fotozastávky a delší zastávka na oběd pravděpodobně v Prostějově. Po přihlášení získáte přesnější jízdní řád. Platba jízdného na místě u řidiče.

Jedná se o autobus ex DP Praha ev. č. 5973 (provozovna Hostivař), který DPP pro nadbytečnost vyřadil a odprodal. KŽC se autobusu ujal a vrátí mu nový život a nalezne pro něj práci a výkony.

Foto: 609